Rímsky hrniec Vitos - hydina
Click Image for Gallery
Rímsky hrniec s vrchom slepačej formy.
Základom, ako začať zdravo jesť, je začať zdravo variť. Jednou z mnohých možností je začať variť a piecť v pare. Ak však nechcete investovať peniaze do drahých parných hrncov, ktoré potom musíte zložito umývať a čistiť, je pre vás rímsky hrniec to pravé.
Nezabudnite:
- Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Hrniec musíme VŽDY pred použitím namočiť minimálne na 15 minút do vlažnej vody, čím dlhšie je ponorený, tým lepšie. Rímsky hrniec ponoríme celý a taktiež dovnútra nalejeme vodu. Nezabudneme namočiť aj veko, ak vieme, že ho budeme potrebovať. Ak by sme tak neurobili, hrniec by v rúre mohol prasknúť,
- Rímsky hrniec VŽDY vkladáme do studenej rúry! Teplotu zvyšujeme počas pečenia postupne až k najvyššej požadovanej teplote. Najvhodnejšie je teplovzdušná rúra,
- pekáč s hotovým jedlom pokladáme vždy na utierku alebo na podložku,
- Rímsky hrniec umývame iba horúcou vodou s trochou soli, popr. octu, za pomoci mäkkej kefky,