-
Váš nákupný košík je prázdny!
Som gazdinka s určitými skúsenosťami. Mám množstvo vyskúšaných receptov, pripravujem ich aj v rímskom hrnci. Chcela by som sa zapojiť do súťaže s receptom, s ktorým som vždy zožala úspech. Príprava kolena síce trvá trochu dlhšie, ale „ varí sa a pečie sa to samo“. Ja ho pripravujem na „veršíky“, čiže na dvakrát, je to pohodlnejšie. Na druhý deň len všetko vložím do rímskeho hrnca a pripravím iba šalát. Samozrejme, dá sa všetko zvládnuť aj na jeden šup.
Autor
Linda
Cas pripravy
2 Hod
Suroviny
2- 3 surové zadné kolienka
1 lyžica soli
10-15 zrniečok celého čierneho korenia
1 ošúpaná cibuľa prekrojená na mesiačiky
1 hlávka očisteného cesnaku
3-4 bobkové listy
1 hlávka očisteného cesnaku a 4-5 strúčikov na potretie
4 hlávky ošúpanej cibule
majoránka
mleté čierne korenie
12 – 14 ošúpaných zemiakov
1čl ľanové semienká
petržlenová vňať
Príprava
Misku prikryjeme vrchnákom a vložíme do studenej rúry. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 220 °C asi hodinu, potom vrchnák odstránime a dopečieme kolienko, kým kožka nie je pekná ružová, prípadne až chrumkavá ( asi 20 minút ). Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so šalátom.