Pečená kačica s dusenou kapustou

Zverejnil admin 31.08.2017 0 Komenty Hydina,

domáci pečený chlieb

Dobrý večer! Do súťaže by som sa chcela zapojiť jednoduchým, ale veľmi chutným receptom. Je to pečená kačica, presnejšie pečené kačacie stehná. Príprava je nenáročná, ale výsledok je zaručený úspech. Mäso je šťavnaté a mäkké, s dusenou červenou kapustou a s knedľou si každý na nich pochutná. Pripravujem ich aj na slávnostnejšie príležitosti, ale občas aj cez víkend.

Autor

Elena

Cas pripravy

2 Hod

Suroviny

6 kačacích stehien
soľ

Príprava:  

  • Rímsky hrniec ponoríme do studenej vody a necháme ho asi 25-30 minút „nasiaknuť“.
  • Kačacie stehná dôkladne umyjeme, osušíme a posolíme.
  • Takto pripravené stehná poukladáme do rímskeho pekáča tesne vedľa seba a prikryjeme vekom.
  • Pekáč vložíme do studenej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 2 hodiny.

Dusená červená kapusta

  • Z kapusty odstránime vonkajšie listy , nakrájame ju na tenké pásiky , posolíme a necháme trochu odstáť.
  • Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  • Na oleji opražíme cibuľu, pridáme polovicu cukru a necháme cukor skaramelizovať.
  • Pridáme kapustu a rascu a za stáleho miešania ju trochu opražíme.
  • Zalejeme vodou, nasypeme zvyšný cukor a dusíme. Občas pomiešame.
  • Po 30 minútach prilejeme aj ocot a ďalej dusíme ešte asi 20-25 minút.
  • Hotovú kapustu v prípade potreby dochutíme cukrom, octom alebo soľou.

pečený chlieb v rimskom hrnci

Zadaj tvôj koment