Používanie

Ako používať rímsky hrniec?
 
Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Pred každým použitím treba obidve časti pekáča vložiť na 15 – 20 minút do studenej vody , aby sa póry nádoby naplnili vodou. Takto sa počas pečenia v rímskom hrnci vytvorí para , ktorá zmäkčí mäso. Po odstránení pokrievky a ďalšom pečení sa na povrchu mäsa vytvorí chutná chrumkavá kôrka.
 
Rímsky hrniec je vhodný iba na pečenie v rúre, nikdy ju nepoložte na otvorený oheň, lebo pekáč Vám môže popraskať.
 
Dbajte na to, aby sa pekáč rýchlo neochladil. Odporúča sa rímsky hrniec po vybratí z rúry položiť na dienko alebo suchú utierku.
 
 
Rimsky hrniec namacanie   rimsky hrniec varenie   Rimsky hrniec horuci
 
 Na 15 – 20 minút ponoríme         Jedlo vložíme do pekáča       Po vybratí z rúry položíme 
   vody                                                                                                 na dienko
 
  • Po použití pekáč umyte v slabom slanom roztoku, ktorý pripravíte z horúcej vody. 
  • Po umytí nechajte misku 24 hodín schnúť. Až potom ju neprikrytú (jedna časť vložená do druhej) odložte na vzdušné miesto.
  • Rímska misa sa dá použiť aj v mikrovlnnej rúre.
  • Po dlhšom použití sa na stenách pekáča môžu vytvoriť fľaky, ktoré neskôr zhnednú. Kvalita rímskeho hrnca sa týmto nemení.
 
Rimsky hrniec cistenie   Rimsky hrniec uskladnenie   Rimsky hrniec pouzity
 
 Očistíme ju drsnou hubkou           Uskladňujeme vložené           Po 15 rokoch používani  
      do seba
 
Na trhu je viac značiek rímskych hrncov. Tri hlavné poznávacie znamienka kvalitných rímskych pekáčov sú: zloženie a jemnosť materiálu, dôkladné lisovanie a dokonalé vypaľovanie keramiky. Rímske hrnce new  sú zhotovené z vysoko kvalitnej ohňovzdornej hliny, vyrábajú sa ručne pri neustálej kontrole kvality a vypaľujú sa v špeciálnej peci na 1000 °C. 
Vďaka kvalitnému materiálu a jedinečnému spracovaniu hliny malinké póry dovolia nasiaknuť iba potrebnému množstvu vody, ale nedovolia zbytkom jedál dostať sa do nich a splesnivieť, čo je jedno z hlavných poznávacích znamienok kvalitných rímskych hrncov new.
 
Kvalitu výrobku uznala aj Zdravotnícka sekcia Švajčiarskej organizácie na ochranu práv spotrebiteľov sídliaca v Ženeve, kde na základe uznesenia č. AN-06/20.031 získal povolenie na použitie pre potravinárske účely.