Rímsky hrniec Vitos na pečenie chleba
Rímsky hrniec new okrúhleho tvaru je mimoriadne vhodný na pečenie chleba.
Skúste si upiecť domáci chlieb v rímskom hrnci new, ako to robili naše mamy a staré mamy. Chuť chleba je taká vynikajúca, akoby sa piekol v pekárenskej peci. Kvalita a vláčnosť chleba je dobrá ešte aj po niekoľkých dňoch, žiadne zmrazovanie nie je potrebné na to, aby chutil ako čerstvý. Určite oceníte fantastickú "kvôrku" vďaka ktorej sú naše slovenské chleby také povestné.
- Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Hrniec musíme VŽDY pred použitím namočiť minimálne na 15 minút do vlažnej vody, čím dlhšie je ponorený, tým lepšie. Rímsky hrniec ponoríme celý a taktiež dovnútra nalejeme vodu. Nezabudneme namočiť aj veko, ak vieme, že ho budeme potrebovať. Ak by sme tak neurobili, hrniec by v rúre mohol prasknúť,
- Rímsky hrniec VŽDY vkladáme do studenej rúry! Teplotu zvyšujeme počas pečenia postupne až k najvyššej požadovanej teplote. Najvhodnejšie je teplovzdušná rúra,
- pekáč s hotovým jedlom pokladáme vždy na utierku alebo na podložku,
- Rímsky hrniec umývame iba horúcou vodou s trochou soli, popr. octu, za pomoci mäkkej kefky,