Rímsky hrniec Vitos - hydina

Nové Rímsky hrniec Vitos - hydina
  • 38,13€
  • Bez DPH: 31,00€

Rímsky hrniec s vrchom slepačej formy. 

Základom, ako začať zdravo jesť, je začať zdravo variť. Jednou z mnohých možností je začať variť a piecť v pare. Ak však nechcete investovať peniaze do drahých parných hrncov, ktoré potom musíte zložito umývať a čistiť, je pre vás rímsky hrniec to pravé.

 
Nezabudnite:
  • Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Hrniec musíme VŽDY pred použitím namočiť minimálne na 15 minút do vlažnej vody, čím dlhšie je ponorený, tým lepšie. Rímsky hrniec ponoríme celý a taktiež dovnútra nalejeme vodu. Nezabudneme namočiť aj veko, ak vieme, že ho budeme potrebovať. Ak by sme tak neurobili, hrniec by v rúre mohol prasknúť,
  • Rímsky hrniec VŽDY vkladáme do studenej rúry! Teplotu zvyšujeme počas pečenia postupne až k najvyššej požadovanej teplote. Najvhodnejšie je teplovzdušná rúra,
  • pekáč s hotovým jedlom pokladáme vždy na utierku alebo na podložku,
  • Rímsky hrniec umývame iba horúcou vodou s trochou soli, popr. octu, za pomoci mäkkej kefky,